onsdag 24 februari 2010

Mäktigt

We Care JLM - har skrivit en bok om att vara tonåring, om grupptryck, inre självkänsla samt vuxnas ansvar och betydelse

Ecopad - säljer ekologisk sminkbortagning, i form av en minihandduk som räcker hur länge som helst och bara kräver vatten. Jag testade själv igår kväll och det funkade!

Moe UF - gör det roligare att torka av diskbänken, och säljer trasorna i egentillverkade tygpåsar.

Dr. ReMade UF - Egendesignade lampor av återvunnet material (otroligt snygga - visade dem precis för mina kollegor som genast ville ha adressen)

Handysoap - en unik tvålprodukt för friluftsmänniskor och resenärer


Vi går ju på rätt mycket mässor. För att inspireras. Träffa potentiella kunder o samarbetspartners. Ett bra sätt tycker vi.

Men igår! Jäklars i gatan. Vi har aldrig varit på en mässa med så proffsigt folk i montrarna, med så många inspirerande produkter och företagsidéer. Undrar varför inte hela Stockholm var där. För att hitta presenter och lagra julklappar, för att rekrytera, för att hitta leverantörer. För att med egna ögon se vilken kraft som finns hos de vågar satsa på att köra sig egen grej. Och för att de att det går att bygga entreprenörskap på glädje och socialt ansvarstagande. Säkert hälften av alla företag på mässan hade ett ekologiskt eller socialt tänk. Och. De flesta jag pratade med lyfte fram hur kul det var med företaget, hur viktigt det var att välja något man själv tyckte om för att lyckas.

Det var Ung Företagsamhets mässa för region Stockholm. Ett program där gymnasie-elever startar företag. Jag hade själv UF-företag för snart tio år sedan och tänker att skillnaden är inte så stor. UF-företagare gör alla viktiga bitar som "riktiga" företagare gör, med den enda stora skillnaden att man rapporterar till sin lärare istället för till ägare och skatteverket.

Hoppas ni fortsätter våga även efter UF-programmets slut. Ni kan. Det vi såg igår var mäktigt. //Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar