tisdag 2 februari 2010

Tankar kring förra veckans mingel

Jag har precis suttit och sammanställt en del av de tankar och idéer som kom upp förra torsdagen på vårt mingel. Det var en kul uppgift och man känner sig återigen hedrad över att så många spännande, skarpa hjärnor besökte oss här i kyrkan!

Vi diskuterade två frågor, varav den ena handlade om hur man behåller vision och drivkraft i ett entreprenörskap/ideellt engagemang när organisationen växer sig större. Först fick folket tänka ut vad som gjorde att de trivdes i en liten organisation för att sedan komma med lösningar/förslag på hur man kunde behålla dessa även i en större organisation. Kortfattat var faktorer såsom delaktighet, sammanhållning, korta beslutsvägar, att man gjorde skillnad, eget ansvar med flera viktiga för trivsel. För att behålla dessa föreslogs bland annat att den större organisationen hade en tydlig struktur och affärskultur, att man kunde arbeta i mindre grupper för att på så sätt behålla det kreativa, att företagen (och cheferna) bör arbeta för att varje medarbetare ska synas och ge tydlig återkoppling.

Intressant. Vi på Meditra ser inget självändamål i att bli ett stort företag, men självklart vill vi växa. Och då är det viktigt för oss att växa på rätt sätt så att inte vårt drömjobb förvandlas till ...något annat. //Hanna


-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar