fredag 2 april 2010

farligheten i att inte välja

"... Att våga köra - även på lite osäkra grejer - kan faktiskt vara ett ganska vettigt sätt att hantera risker. Speciellt som vi lever i en värld där rätt mycket ändras mest hela tiden.

Jag upplever att många inte är med på att när de struntar i att välja är det också ett val. Jag upplever också att det ofta är mer läskigt än vad folk tror att stanna kvar, att strunta i att välja. Det är lätt att bli rädd för att göra nytt - byta jobb, bryta en relation, köra igång ett osäkert projekt... och så missar man faran som ligger i att stanna kvar. Stanna kvar i ett jobb eller en relation som inte längre ger positiv energi. Som bryter ner.

D E T är läskigt. Och riskfullt. Tappar men energi - och kanske t.o.m. börjar bli lite bitter - minskar framtida valmöjligheter rätt rejält..."


Jag gillar som sagt 100lax - ett projekt som vill visa att företagande går att göra på ett sätt som passar en själv. Ovan är en del av min kommentar till Carlos inlägg på bloggen idag. Om vikten av att våga välja. Av att köra mer o finslipa mindre.

Vill också önska att alla ni har en riktigt, riktigt fin påsk! Vi hörs på tisdag igen, Petra

1 kommentar:

  1. Helt ärligt. Man vill hinna med målen för veckan samtidigt som det har trillat på oss en del oväntat.

    SvaraRadera