onsdag 12 maj 2010

Våga tro

Ahh.

Som Hanna skrev igår, UF-mässan var en enda stor inspiration. En av många tankar som blev klarare var just detta med vikten av att våga, våga tro. Vi på Meditra är ju ganska unga, ganska nystartade, och till viss del naiva. Det är ett tveeggat svärd, båda bra och dåligt. Tänker dock nu att det bra sidorna nog ändå är de riktigt tunga.

Vi har haft kontakt med en del av UF-företagen sedan förra mässan, och pratade med många, många igår. De är som sagt väldigt duktiga, och de vet om det. De har kanske till och med en övertro på sin kompetens. Och det är, inser jag, en otrolig styrka de har. För det gör att man kommer dit man inte trodde att man skulle komma. Man vågar ringa. Man vågar ställa krav. Man vågar ta initiativ. Och det betalar sig. Det ger trovärdigthet och resultat. Egentligen är det inte särskilt konstigt. Vi använder ju bara en väldigt liten del av vår hjärnkapacitet, och vi vet att enorm kraft kan tas fram via psyket. Kanske kanske skulle en del av oss till och med kunna flyga, precis som humlan...

Här kommer foton från igår, det är människor och företag värda att lägga på minnet (det är många bilder, som sagt, mycket komepetens och energi var samlat på samma ställe, och det här är ändå bara ett urval av de jag pratade med, Hanna hade inge kamera):

Se och Synas - en övningskörningsskylt som faktiskt syns, och ett företag i startgroparna för vad som kan bli något riktigt stort.

UF Företagare.se - en site som samlar information om UF-företag runt om i Sverige, lätt en site vi själva kommer att använda!

Keep I.T Clean - Har utvecklat och tagit fram ett nästan löjligt enkelt och smart verktyg för att hålla ditt tangentbord rent.

UF Spicy Creatives - mediabyrå med passion för god service. Kolla in deras senaste arbete.

Aquactive - har utvecklat en vattenflaska som fungerar som hantel, som du lätt bär med dig.

Plattan - Egendesignade grytunderlägg med magnet. Det är smart, snyggt och de har lagt ut tillverkningen på kriminalvården i Göteborg. Väldigt intressant, både som unga entreprenörer och som potentiell produkt för Chile.

Medvind - Seglingsarrangemang - lugnt eller fartfyllt, alltid med erfarna instruktörer.

Gripex - Har utvecklat en produkt så att du slipper halka med pjäxor - i backen fäster du enkelt skyddet på staven.

Bagarna som knäcker UF - hembakt knäckebröd, värsta supergott.

Perfect view - ung svensk handsydd design, - mycket snyggt. Blir sugen på att ta till Chile.

CASO design UF. - Egen design av second hand plagg - snyggt exempel på socialt företagande.

Shape Up UF - ett clips som lätt förvandlar din bh till att passa flera olika typer av skärningar - jag köpte!

Bolsa - Och allra sist, det företag som jag blev så imponerad av igår att vi gick en extra sväng för att visa upp deras väskor (av återvunnet material) för Hanna. Läser nu att e t t av priserna de vann igår var bästa UF-företag. Grattis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar